Beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania

Alles over de beste reistijd voor reizen naar Tanzania vindt u op Rondreistanzania.net. Het antwoordt op de vraag:"Wanneer is de beste tijd om naar Tanzania te reizen?", is erg complex. De beste reisperiode voor reizen binnen Tanzania hangt namelijk van veel zaken af. Naast klimaat en weer is het ook van belang wat u exact wilt bezoeken of zien.

Klimaat & Weer Tanzania

Tanzania is qua omvang erg groot, wat inhoud dat het klimaat sterk varieert binnen het land. Over het algemeen loopt het belangrijkste regenseizoen in Tanzania van maart t/m mei. Hevige regenval met lange regenbuien is dan meer regel dan uitzondering. Het lange droge seizoen in Tanzania duurt ongeveer van juni tot oktober, en kan gepaard gaan met hoge temperaturen en geen regenval. In de maanden november en december kent Tanzania een kort regenseizoen, met afwisselend korte regenbuien. De maanden januari en februari staan bekend als het korte droge seizoen, en is over het algemeen gezien de beste reistijd voor reizen naar Tanzania als je een safari serengeti gepland hebt. Ook juli en augustus zijn gunstige reisperiodes voor een safarireis naar de Ngorogoro Krater en actieve migratieseizoen op de grasvlaktes van Serengeti National Park. Vooraf een jeep met gids reserveren is raadzaam, maar ook in Arusha goed te regelen.

De 'Grote Migratie' Tanzania

Veel reizigers bezoeken dit gedeelte van Afrika om het spectaculairste van Tanzania te bewonderen, 'De grote migratie'. Tijdens deze grote migratie trekken miljoenen dieren als gnoe's, zebra's en gazelles door o.a. de Serengeti op zoek naar voedsel en water. De grote migratie trekt ook roofdieren aan als leeuwen, jachtluipaarden en hyena's. Een goede manier om deze bijzondere dieren te spotten. De migratie van de wilde beesten begint zo rond de maand mei en eindigt in november. Laat je goed adviseren in welke maand je waar dient te zijn om de migratie van wilde beesten in de Serengeti te bewonderen.

Weertabel Tanzania

Meer informatie over neerslag in Tanzania vindt u in de weertabel hieronder.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
 


 Droge periode Tanzania
 Natte periode Tanzania

Copyright 2010 RondreisTanzania | Links | Algemene Voorwarden

Top aanbiedingen

1
7 Daagse rondreis door Tanzania € 1.648,00 Meer informatie
2
14 Daagse rondreis door Tanzania € 2.099,00 Meer informatie
3
0 Daagse rondreis door Tanzania € 4.227,00 Meer informatie

Bekijk alle rondreis aanbiedingen

Het weer in Tanzania

De tijd in Tanzania: 01:51:32

Al in Tanzania geweest?

Bent u al in Tanzania geweest? Stuur dan nu uw reisverslag naar ons toe, wij zullen deze dan op de website zetten.
Stuur reisverslag in...

Goed voorbereid naar Tanzania? Kijk op: Careplus